Ročna limfna drenaža

Zmanjšanje celulita v poporodnem času

Po porodu je veliko žensk soočenih z različnimi estetskimi problemi – celulitom, nabrano maščobo, mlahavo kožo trebuha, s strijami, neredko tudi z brazgotinami.Telo polnih devet mesecev nabira maščobe na občutljivih predelih (bokih, zadnjici, stegnih), cirkulacija spodnjega dela se upočasni zaradi pritiska maternice, koža na trebuhu, bokih in zadnjici pa se postopoma vse bolj razteguje.

Zaradi svojega učinka na vse komponente celulita in lokalizirane odvečne maščobe, kot tudi na vensko insuficienco, je aparat za hujšanje Cellu M6 je idealna naprava, s katero se telo lahko povrne v stanje pred nosečnostjo. Znanstvene študije so potrdile učinek LPG metod za hujšanje na zmanjšanje celulita in obsega kritičnih predelov, kot tudi učinek na izboljšanje venskega in limfnega obtoka v obravnavanem tkivu. Cellu M6 je uspešen tudi pri blaženju brazgotin. Mlade mamice bodo s pomočjo teh naprav lahko ponovno pridobile mladostno in zdravo telo.

Venska insuficienca povzroča zadrževanje vode, otečene noge in mehki celulit

Venska insuficienca vključuje cel niz kliničnih pokazateljev – problemi, ki so vezani na same vene, pa tudi problemi kožnega in podkožnega tkiva, ki obkroža vene (pojavljanje mehkega celulita, skupki masti, dermatititisa). V večini primerov se pojavijo tudi bolečine, problemi z otekanjem nog in distalnimi edemi – voda, ki iz ven preplavi tkivo. Voda se zadržuje v dermisu in hipodermisu ter pomaga oblikovati mehki celulit, ki se lahko razteza vse do meč in gležnjev in jih vidno zadebelil. Limfni sistem velikokrat ne more izpeljati zadostne drenaže takšnega tkiva in sčasoma se pojavi vensko-limfna insuficienca.

Vzroki za vensko insuficienco so različni – lahko so hormonski, genetski, povezani z nosečnostjo, debelostjo, z nezdravim načinom življenja. Deluje na tkivo, na dermis in hipodermis in na izboljšanje venske cirkulacije. Cellu M6 je dokazal svoje učinkovito delovanje na celulitno tkivo, vensko in limfno cirkulacijo, njegova uporaba pri zdravljenju venske insuficience pa je popolnoma opravičena. Že po nekaj tretmajih limfne drenaže se otekline na nogah zmanjšajo, področje pa je manj občutljivo. Tkivo se počasi popravlja, gležnji postanejo normalne oblike, udje so lažji, infiltrirani celulit se drenira. V zdravljenju krčnih žil se Cellu M6 uporablja drugače kot pri venski insuficienci.

Posledice liposukcije - kirurške metode izsesavanja maščobe

Liposukcija, metoda, ki se je razvila v 70-tih letih prejšnjega stoletja v Franciji, je kirurška metoda izsesavanja maščobe iz telesa. Ženske se najpogosteje odločajo za liposukcijo na spodnjem delu telesa – za maščobo, nabrano okrog stegen, trebuha, bokov in zadnjice, moški pa se k njej zatekajo, da bi se znebili maščobe okrog trebuha. Liposukcija ne učinkuje na celulit in se ne koristi za zmanjšanje teže. Z enim operativnim posegom se lahko izgubi največ 8% skupne teže telesa. Čeprav je posledic takih operacij čedalje manj in čeprav estetska medicina čedalje bolj napreduje, je po liposukciji potrebno veliko pozornosti posvetiti odstranjevanju posledic in hitremu celjenju in odstranjevanju sledi posega.

Estetski kirurgi iz vsega sveta so pokazali največ zanimanja za uporabo LPG naprave, saj pripomore k zmanjšanju posledic liposukcije na najmanjšo možno raven. Različni programi Cellu M6 omogočajo uporabo takoj po posegu, saj se tako onemogoči nastajanje edemov, boleča področja pa se umirijo. Na delih telesa, kjer ni potekla liposukcija, bo Cellu M6 deloval na celulit in na odvečno ali mlahavo kožo. V kolikor pride do nesimetričnosti določenih delov telesa, ki so posedica posega, Cellu M6 s svojimi programi ponovno pripomore oblikovati skladno postavo. Mnogi kirurgi priporočajo izključno uporabo LPG aparata za hujšanje po plastičnih in estetskih operacijah, še posebej po abdominalni lipektomiji ali liftingu.