Kavitacija

Debelost in celulit - zakaj, kdaj, kako?

Kožo lahko opišemo kot »vstopna vrata v organizem« in kot tkivo med plastjo derme in mišic, hypodermo. Deluje kot »blažilka udarcev« in ščiti podkožno tkivo, predvsem pa je polna maščobnih celic. Kadar glede na potrebe svojega telesa zaužijemo odvečno količino hrane, maščobne celice skladiščijo to odvečno hrano v obliki maščobe. V teh celicah se naredijo »mešički«, ki jih loči vlaknasto tkivo, polno živcev, krvnih žil in limfnih vozlov. Sčasoma lahko zrastejo tako kar zadela število in prostornino in tako ustvarijo debelo plast. Tako ljudje postanjo debeli in tako nastane celulit.

kavitacija

Kavitacija - uporaba nizkofrekvenčnega ultrazvoka

Eden najučinkovitejših in vsesplošno priznanih načinov odprave celulita in maščob je kavitacija - uporaba nizkofrekvenčnega ultrazvoka, ki predstavlja učinkovito, nebolečo in varno alternativo kirurški liposukciji.

Kaj je ultrazvok?

Ultra zvok so mehanske vibracije s frekvenco,ki presega slušni nivo človeškega ušesa. Hitrost širjenja ultrazvočnih valov je različna glede na »material«, ki ga prečkajo; hitrost je manjša v plinih, višja v tekočinah in zelo visoka v trdih materialih.

Kavitacija - kako deluje ultrazvok?

Pri procesu kavitacije »vibracije«, ki gredo skozi tkivo, povzročajo spremembe tlaka samega tkiva (efekt mehanskih vibracij) in del energije se spremeni v toploto (toplotni efekt, ki se širi) povroča neke vrste mikro masažo. Dokazano je, da nizka frekvenca prevladujoče deluje na vezno tkivo in maščobne membrane celic, tako, da izgoreva maščobne kisline (trigliceride), nakopičene v celicah.

Kavitacija in ultrazvok - odlična rešitev pri hujšanju in odpravi celulita?

-Možna je njihova uporaba pri akumulaciji maščobe in vseh fazah celulita.
-Posegi so možni na točno določenem področju
-Ultrazvok drastično poveča prepustnost epidermija in ga pripravi za uporabo specifičnih produktov (v gelu), ki pospešujejo absorbiranje aktivnih sestavin.

Ultrazvok in učinek kavitacije

Kavitacija je pojav, ki se pojavi v tekočini, ki je izpostavljena ultrazvočnim valovom; le-ti povzročajo kompresijske in dekompresijske valove. V dekompresijski fazi (ekspanzija) kavitacije se oblikuje negativni tlak v sami tekočini in povzroča velike količine plinskih mehurčkov, ki rastejo do začetka kompresijske faze. Velik pritisk, ki deluje na mehurčke, le-te stiska z nadaljno rastjo temperature plina v njih, vse dokler pritisk ne pade in mehurčki implodirajo. Energija, ki se sprošča z implozijo, razbije membrane maščobnih celic in tako zmanjša njihovo število. Njihova vsebnost, maščobne kisline (trigliceridi) se sprostijo in delno odstranijo preko limfnih in krvnih žil, delno (proste maščobe) pa se razgradijo v jetrih. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nepoškodovani.

Ultrazvok z udarnim efektom kavitacije

Ultrazvok je dejansko izredno učinkovit v borbi proti trdovratnim maščobam, celulitu in vaskulaciji tkiva. Ultrazvok z udarnim kavitacijskim učinkom je zasnovan na osnovi najmodernejših izkušenj na področju ultrazvoka s kavitacijskim učinkom in zagotavlja maksimalne rezultate. Kavitacija se izvaja ročno in daje zelo dobre estetske rezultate, kot so:
-zmanjševanje akumulacije lokalizirane maščobe
-zmanjševanje obsega telesa
-zmanjševanje celulita kakršnekoli vrste in velikosti
-povečanje hidracije in cirkulacije krvi skozi tkiva

Kdaj odsvetujemo kavitacijo?

Uporaba kavitacije ni priporočljiva v naslednjih primerih:
-prisotnost kovinskih elementov
-kožne poškodbe
-bližina oči
-nosečnost
-pri ljudeh s spodbujevalnikom srca
-zmanjšano delovanje ledvic
-zmanjšano delovanje jeter
-povišan holesterol