Izboljšanje tonusa kože

Poporodni čas

Po porodu je veliko žensk soočenih z različnimi estetskimi problemi – celulitom, nabrano maščobo, mlahavo kožo trebuha, s strijami, neredko tudi z brazgotinami.Telo polnih devet mesecev nabira maščobe na občutljivih predelih (bokih, zadnjici, stegnih), cirkulacija spodnjega dela se upočasni zaradi pritiska maternice, koža na trebuhu, bokih in zadnjici pa se postopoma vse bolj razteguje.

Zaradi svojega učinka na vse komponente celulita in lokalizirane odvečne maščobe, kot tudi na vensko insuficienco, je Cellu M6 je idealna naprava, s katero se telo lahko povrne v stanje pred nosečnostjo. Znanstvene študije so potrdile učinek LPG metod na zmanjšanje celulita in obsega kritičnih predelov, kot tudi učinek na izboljšanje venskega in limfnega obtoka v obravnavanem tkivu. Cellu M6 je uspešen tudi pri blaženju brazgotin. Mlade mamice bodo s pomočjo teh naprav lahko ponovno pridobile mladostno in zdravo telo.

Menopavza

Menopavza je naravni proces, v katerega vstopajo ženske pri približno petdesetih letih. Običajno traja približno eno leto – obdobje med menstruacijami je v tem obdobju vse daljše, dokler le-ta popolnoma ne preneha, nastajanje ženskih hormonov pa slabi. To kritično obdobje v življenju vsake ženske spremlja veliko drugih simptomov – nočno znojenje, nekatere ženske se pogosto in hitro utrudijo, depresija, demineralizacija kosti, tanjšanje epidermisa (epidermis v enem letu izgubi do 30% gostote), manjša prožnost in zategnjenost kože, seksualni problemi, spremembe videza. Zadnja sprememba velikokrat zelo negativno vpliva na ženske – zaradi prerazporeditve maščob so velikokrat videti vse bolj debele in neskladne.

V tem obdobju je Cellu M6 nepogrešljiv zaveznik v borbi proti nezaželjenim spremembam in posledicam – bori se proti izgubi prožnosti kože, tanjšanja epidermisa, mlahavosti kože, s svojim relaksacijskim in umirjenim delovanjem zmanjšuje stres, nezadovoljstvo in napetost. Italijanski znanstveniki so leta 2002 v svoji raziskavi dokazali, da LPG metoda močno vpliva na fibroblaste – jih aktivira in omogoča povečano nastajanje kolagena in elastina.

Odprava posledic liposukcije

Liposukcija, metoda, ki se je razvila v 70-tih letih prejšnjega stoletja v Franciji, je kirurška metoda izsesavanja maščobe iz telesa. Ženske se najpogosteje odločajo za liposukcijo na spodnjem delu telesa – za maščobo, nabrano okrog stegen, trebuha, bokov in zadnjice, moški pa se k njej zatekajo, da bi se znebili maščobe okrog trebuha. Liposukcija ne učinkuje na celulit in se ne koristi za zmanjšanje teže. Z enim operativnim posegom se lahko izgubi največ 8% skupne teže telesa. Čeprav je posledic takih operacij čedalje manj in čeprav estetska medicina čedalje bolj napreduje, je po liposukciji potrebno veliko pozornosti posvetiti odstranjevanju posledic in hitremu celjenju in odstranjevanju sledi posega.

Estetski kirurgi iz vsega sveta so pokazali največ zanimanja za uporabo LPG naprave, saj pripomore k zmanjšanju posledic liposukcije na najmanjšo možno raven. Različni programi Cellu M6 omogočajo uporabo takoj po posegu, saj se tako onemogoči nastajanje edemov, boleča področja pa se umirijo. Na delih telesa, kjer ni potekla liposukcija, bo Cellu M6 deloval na celulit in na odvečno ali mlahavo kožo. V kolikor pride do nesimetričnosti določenih delov telesa, ki so posedica posega, Cellu M6 s svojimi programi ponovno pripomore oblikovati skladno postavo. Mnogi kirurgi priporočajo izključno uporabo LPG aparata po plastičnih in estetskih operacijah, še posebej po abdominalni lipektomiji ali liftingu.

Povešena koža - obnavljanje vezivnega tkiva z LPG tretmaji

V procesu staranja neizogibno pride do nastanka mlahave in povešene kože. Zaradi velikega števila dejavnikov, kot so teža, pogosta nihanja teže in nosečnost, je prožnost kože na veliki preizkušnji. Hormonske spremembe v menopavzi in neuravnotežena prehrana, ki ne vsebuje dovolj potrebnih nutritivnih sestavin, prav tako vplivajo na sintezo kolagena in elastina. Nevzdrževanje mišične mase in splošno zanemarjanje mišic še bolj vpliva na povešanje kože. Propadanje kolagena in elastina ter zmanjšanje produktivnosti fibroblasta so vzrok za raztegnjeno, neelastično in mlahavo kožo – najpogosteje v predelu trebuha, zadnjice in notranjih strani stegen. Vezno tkivo lahko proizvaja kolagen in elastin dolga leta, v kolikor je pravilno stimulirano. Ob nežni, usmerjeni vadbi in stimulacijah, celice veznega tkiva ponovno obnavljajo svoje mladostne aktivnosti. Številni klinični rezultati in fotografije so že davno dokazali uspeh v obnavljanju veznega tkiva z LPG tretmaji. Znanstvene raziskave so dokaz, da LPG tretmaji spremenijo tkivo – fibroblasti se iz neaktivnega fenotipa spremenjo v aktivni fenotip. Velikost jeder in število fibroblastov se veča v tistih delih tkiva, na katere je delovala naprava Cellu M6, kar pripelje do večje prožnosti in zategnjene kože.