IR Aerobna vadba

IR aerobna vadba za učinkovito hujšanje

Aerobna vadba omogoča učinkovito izgorevanje maščob s katero lahko v polurnem treningu porabite cca. 400 kcal. Učinkovitost vadbe se močno poveča, ko dodamo infrardeče žarke valovne dolžine 760 nanometrov. Sinergija aerobne vadbe in infrardeče svetlobe poveča izgorevanje maščob do 300% kar pomeni, da so rezultati vidni 3 krat hitreje kot sicer! Tako porabite do 1200 kcal pri polurni aerobni vadbi.

Zakaj deluje IR aerobna vadba

Ob upoštevanju fizikalnih principov oz. zakonov toplote na človeško telo, povečanje toplote vodi do povečanja metaboličnega odziva(znanstveno potrjeno dejstvo). Infrardeči žarki so edini poznani vir toplote, ki je sposoben globinsko segrevati maščobe in to na mestih, kjer to sami želimo. Na ta način lahko odstranjujemo maščobo tudi lokalno. Celice in telesni organi, ki so izpostavljeni infrardečim žarkom se aktivirajo kar povzroči veliko povečanje cirkulacije krvi do samih kapilar - poveča se celična izmenjava. Na ta način se pričnejo sproščati nakopičene-trdovratne maščobe in hujšanje oziroma oblikovanje telesa se tako prične.

Kako deluje IR aerobna vadba

Infrardeči žarki valovne dolžine 760 nm oddajo toploto do 6 cm globoko, ki tako dosežejo tudi globoko maščobno plast. Poveča se njena temperatura in encimska aktivnost kar spodbudi lokalno lipolizo. Pričnejo se razgrajevati odloženi trigliceridi na maščobne kisline in glicerol, le ti pa se nato odlagajo v krvni obtok kjer jih porabimo kot vir energije pri aerobni vadbi, ki poteka sočasno.

ir aerobna vadba

Prednosti IR aerobne vadbe:

  • shujšajte do 6 kg v mesecu dni
  • pri 30 minutni vadbi porabite do 1200 kcal
  • ni potrebe po predhodnem ogrevanju telesa
  • maščobne obloge lahko izgubite tudi lokalno
  • kalorije porabljate takoj po pričetku IR vadbe
  • varno in popolnoma neškodljivo delovanje IR žarkov